Waarom knalkleuren en printjes?

Altijd heb ik al gehouden van gekke printjes en knallende kleuren. Niet alleen in mijn kleding, maar ook in schoenen, tassen, mijn slaapkamer en later ook voor mijn paard. Knalgroene wanden, roze schoenen, glitters, bloemenmotieven. Mij kan het niet gek genoeg en hoe aparter en bizarder hoe leuker ik het vind.

Subscribe is daarom voor mij de ultieme mogelijkheid om die knalkleuren en motieven te transformeren in producten voor mijn paard. Want ook al is er al zoveel te krijgen in de ruitershops, het is altijd een beetje “braaf” en standaard.

Daarbij ben ik van mening dat de dekjes op een bepaalde manier kunnen bijdragen aan het welzijn van het paard. Felle kleuren of vrolijke motieven geven een vrolijkheid en ook hebben kleuren vaak een betekenis:

  • Rood: staat voor kracht, motivatie, passie en ambitie. Ook wel de kleur van de liefde, maar kan ook duiden op een natuurlijk leiderschap. Rood hoort vaak bij iemand die sterk op het gevoel af gaat, gesloten is maar moedig.
  • Blauw: staat voor rust en vrede, maar ook voor wilskracht en werkt tegen de sleur. Blauw hoort vaak bij iemand die onafhankelijk, ambitieus, realistisch is en behoefte heeft aan zekerheid.
  • Groen: staat voor balans in de energie, harmonie en vol vertrouwen. Ook staat het voor genezing en hoop. Groen hoort bij iemand die behoefte heeft aan zekerheid, reageert op het instinct, bescheiden en behoudend is.
  • Geel: staat voor logica, vrolijkheid, motivatie en naar buiten gericht zijn. Geel hoort bij iemand die zakelijk, beweeglijk en handig is.

Door (onbewust) te kiezen voor een bepaalde kleur of vrolijk motiefje kies je eigenlijk voor een bepaalde emotie die bij jou en/of jouw paard past. Deze vrolijkheid geeft je een glimlach (en misschien daardoor een andere instelling) waardoor je al direct een andere uitstraling hebt richting jouw paard en de omgeving.

De flitsende en aparte Subscribe dekjes hebben dus geen therapeutische werking, maar kunnen wel bijdragen aan een positievere mindset waardoor jij en jouw paard blijer aan het werk gaan.

Waarschijnlijk zal dit voor veel mensen als blablabla of zweverig klinken, maar iedereen heeft een lievelingskleur en zorgt ervoor dat die kleur veel in je leven voortkomt. Dus zou er een stukje waarheid in zitten?

Er zal vast een reden zijn dat bij mij rood centraal staat in mijn leven. Mijn haar, mijn kleding, mijn huis en mijn paard hebben allemaal rood. Ook ben ik van jongs af aan al dol op koeien(printjes), maar alleen de zwart/witte en laat ik nou net een zwartbont paard hebben ;-).