Equ-ALL, wat is er zo bijzonder aan?

Vind jij het spannend om je paard op wedstrijd even zonder halster te hebben staan omdat je het hoofdstel moet omdoen? Of is jouw paard kopschuw? Dan zijn de halsters van Equ-ALL een uitkomst!

Is een gewoon halster dan zo verkeerd?
Duizenden soorten halsters zijn er te verkrijgen. Basic, met bont, van leer, nylon of met een spannend motiefje. Maar al deze halsters hebben gemeen dat je ze over de oren van het paard moet trekken en de oren er doorheen moet wurmen. Vaak komt daarbij het rechteroog van het paard in de knel wat een risico geeft op beschadiging. Ook zijn deze halsters niet ideaal op wedstrijd of buitenrit, want het halster haal je niet gemakkelijk meer onder een hoofdstel uit. Dus dan hangt het halster om de hals terwijl je weet dat je niets te zeggen hebt als het paard schrikt. De standaard halsters zijn dus prima voor dagelijks gebruik, maar ze missen een stukje extra. En juist dat stukje extra heeft Equ-ALL in de halsters aangebracht.

Wat is er zo speciaal aan Equ-ALL halsters?
Het belangrijkste verschil tussen de standaard halsters en die van Equ-ALL is de extra knip die aan het kopstuk zit. Door deze knip kan je het halster om en af doen zonder dat je het halster over de oren hoeft trekken. Ideaal dus voor kopschuwe paarden of jonge paarden die het halter nog moeten leren kennen. Maar mijn ervaring is dat als een paard het eenmaal is gewend, dat ze niet graag meer een halster over de oren krijgen getrokken.
Een ander ideale toevoeging aan dit halster is een knip aan de kinriem. Ideaal voor als je jouw paard wil toiletteren of als deze naar de tandarts gaat. Gewoon de kinriem losknippen voor meer werkruimte zonder dat jouw paard los komt te staan of het halster raar om zijn hals heeft hangen.

Maar hoezo ideaal voor op wedstrijd?
De Equ-ALL halsters hebben 3 knipjes: kopstuk, keelriem en kinriem. Maak je al deze knipjes los, dan kan je het halster zo onder een hoofdstel uithalen. Op wedstrijd (of buitenrit, of waar dan ook) doe je gewoon het hoofdstel om over het halster, je maakt alle knipjes los en haalt het halster er gemakkelijk onderuit.
En met een beetje oefening, krijg je het halster er ook weer onder als je van hoofdstel naar halster wilt wisselen!
Dus nooit meer een "gevaarlijke" situatie dat jouw (jonge) paard los staat in een omgeving waar dat eigenlijk niet kan.

Welke soorten zijn er?
De halsters van Equ-ALL zijn er in een luxe leren variant en in een dagelijkse nylon variant. Maar alle halsters hebben dezelfde mogelijkheden. De halsters zijn op 3 plaatsen te verstellen en hebben dus 3 knipjes.
De leren halsters zijn er in het zwart en bruin en dan kan je ook nog kiezen tussen messing of rvs gespen.
De nylon halsters zijn er in rood, zwart, navy en royal blue met zilverkleurige gespen. 
Alle halsters zijn te verkrijgen in pony, cob en full. Heeft jouw paard een afwijkende maat? Neem dan contact op met Equ-ALL, zij kan een nylonhalster op maat maken voor je.

Klik hier voor de halsters!